Στηρίζουμε


Πρόκειται για μια προσπάθεια με κύριο στόχο την προσφορά έμπρακτης βοήθειας και συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες στην Ελλάδα, καθώς η σοβαρότατη της οικονομική κρίση και οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που έχει διέλθει ο τόπος μας, έχουν οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία. Παράλληλα, πολλές οικογένειες δοκιμάζονται σκληρά και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη διαχείριση των καθημερινών αναγκών τους. 

Σήμερα, η Α.ΜΚ.Ε ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ στηρίζει μηνιαίως 450 οικογένειες και οι αιτήσεις για στήριξη και βοήθεια, έχουν ξεπεράσει τις 2,000. Η λειτουργία της στηρίζεται κυρίως στη βοήθεια των εθελοντών, ο οποίοι την προσφέρουν ακούραστα και καθημερινά, με όλες τους τις δυνάμεις. Η ανακύκλωση, ο διαχωρισμός και η διανομή γίνονται από εθελοντές. Έτσι σ’ αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποιημένοι πολίτες συνεισφέρουν, με στόχο να υπηρετήσουν μια κοινωνία αγάπης και αλληλεγγύης. 
Παράλληλα μέσα από τη διανομή των σαπουνιών, αποτρέπουμε κάθε χρόνο ασθένειες που σχετίζονται με την ατομική υγιεινή, και ενθαρρύνουμε ειδικά τα παιδιά για το πλύσιμο των χεριών ώστε να γίνει η απλή αυτή πρακτική του πλυσίματος των χεριών μια τακτική συνήθεια που θα τους ακολουθήσει για όλη τους τη ζωή! 

Η προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο μας γίνεται «αλυσίδα αγάπης» για την κάλυψη των αναγκών και την ανακούφιση των πολυτέκνων, άπορων, άνεργων οικογενειών και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη την αγάπη όλων μας. Η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι η κινητήριος δύναμή μας και κύριο μέλημά μας η κάλυψη των πρώτων αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πρόβλημα επιβίωσης.