Εθελοντική ομάδα ανακύκλωσης σαπουνιών στον Δήμο Βόλου

Το Γραφείο Ε(θελω)ντής της Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικης Μέριμνας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο υποστηρίζουν τη λειτουργία «Κοινωφελούς Εργαστηρίου Ανακύκλωσης Σαπουνιών» το οποίο θα βρίσκεται στους χώρους του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου (Περιοχή Κάραγατζ: οδό Κουρουνιώτη και Ολυμπιονίκη).
Ο Δήμος Βόλου (www.dimosvolos.gr) βασιζόμενος στην ιδέα ότι σε περίοδο βαθιάς κρίσης και ύφεσης δεν υπάρχει ανάγκη μόνο για τρόφιμα, αλλά και για βασικά είδη ατομικής υγιεινής, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Καθαρά Χέρια – Clean Hands» (www.cleanhands.gr, facebook.com/Cleanhands.gr), που είναι η μόνη αδειοδοτημένη εταιρία ανακύκλωσης σαπουνιών στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εταιρία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2012 στην Κω και έχει βραβευτεί επανειλημμένα για την προσφορά της σε θέματα υγιεινής και περιβάλλοντος.
Η δράση αφορά στην συλλογή υπολειμμάτων σαπουνιών από τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, την ανακύκλωση, απολύμανση, μετατροπή τους σε νέα σαπούνια και την προώθησή τους στις άπορες οικογένειες του Δήμου.