Ανακύκλωση Σαπουνιού-μία πρωτότυπη φιλανθρωπική δράση

Το ξέρατε πως το πρώτο ανακυκλωμένο σαπούνι στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στην ‪#‎Κω‬ από τα Καθαρά Χέρια το 2012;
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Καθαρά Χέρια-Clean Hands» ιδρύθηκε με σκοπό τη συλλογή χρησιμοποιημένων σαπουνιών και την ανακύκλωσή τους. Τα ανακυκλωμένα σαπούνια, αντί να καταλήγουν σε χωματερές, προσφέρονται σε κοινωνικούς φορείς.
Σήμερα, τον Ιανουάριο του 2016, σε ένα άλλο ακριτικό μέρος, που το όνομά του αρχίζει επίσης από κάπα, την Κομοτηνή, η πρωτότυπη αυτή φιλανθρωπική δράση ενισχύεται με μια σειρά από εκπαιδευτικά‪#‎εργαστήρια‬ κατασκευής σαπουνιού.
Το «Εναλλακτικόν» σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Clean Hands φιλοξένησε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου παιδιά 3-6 ετών και με βοήθεια τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, αλλά κυρίως το μεράκι και την καλή διάθεση, συνέβαλε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αυτών και των γονιών τους για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, την ανακύκλωση, και ιδίως την ανακύκλωση σαπουνιών.
Ζωγραφίσαμε μαζί με τα παιδιά το σήμα της ανακύκλωσης, μάθαμε να πλένουμε με τον ενδεδειγμένο τρόπο τα χέρια μας, ώστε να απαλλασσόμαστε από τα επικίνδυνα ‪#‎μικρόβια‬ που μεταδίδουν ασθένειες, και κατασκευάσαμε το ατομικό μας σαπούνι δίνοντάς του το αγαπημένο μας σχήμα. Με όχημα το παιχνίδι και τη διασκέδαση γινόμαστε σταδιακά και με περισσή υπομονή υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.
Επόμενη καθορισμένη συνάντηση το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00-14:00. Όσο η μαμά πίνει καφέ στην πλατεία, εμείς γνωρίζουμε τον κύριο ‪#‎Σαπουνάκη‬ από κοντά κι εκείνος μας διηγείται την ιστορία του σαπουνιού από την αρχαιότητα μέχρι τώρα. Κατασκευάζουμε τα δικά μας σαπούνια βάζοντας χρώμα αυτή τη φορά, τραγουδάμε και χορεύουμε ομαδικά πλένοντας ταυτόχρονα τα χέρια μας με τον σωστό τρόπο και συνειδητοποιούμε πως τίποτα δεν είναι για πέταμα!
Επόμενο ραντεβού για μικρούς και μεγάλους την Πέμπτη στις 3 Μαρτίου, στον «Βράχο», όπου αφού πρώτα το «τσικνίσουμε» χορεύοντας και τραγουδώντας, πλένουμε με τον σωστό τρόπο τα χέρια μας με τα δικά μας χειροποίητα σαπούνια!
Σας περιμένουμε για να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια αυτή!! | CleanHands