Η Ώρα της Γης έρχεται – Το Σάββατο σβήνουμε τα φώτα

Η εκστρατεία η «Ώρα της Γης» προσδοκά να κινητοποιήσει το Σάββατο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο με στόχο να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στην 21η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι (COP21) για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.
Σε περισσότερες από 170 χώρες, στις 20:30 τοπική ώρα, τα μνημεία, τα αξιοθέατα, όπως το Εμπάιρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη και ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, θα βυθιστούν στο σκοτάδι, ενώ όλοι (πολίτες, επιχειρήσεις, κοινότητες κλπ) καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα.
Η 10η κατά σειρά «Ώρα της Γης» θα ξεκινήσει από τα νησιά Φίτζι και στη συνέχεια θα τηρηθεί στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.
«Η Earth Hour επιτρέπει στον καθένα -μέσα από ένα εύθυμο γεγονός, διαδραστικές εκστρατείες ή ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης- να γίνουν μέρος της ιστορίας όσον αφορά την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών», εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Σίνταρθ Ντας, που διευθύνει παγκοσμίως την πρωτοβουλία.
Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να κοινοποιήσουν τη δράση τους και να συμβάλουν έτσι στην γνωστοποίηση μέσω του ίντερνετ των προβλημάτων που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η «Ώρα της Γης» λαμβάνει εξάλλου γιορτινό χαρακτήρα με συλλογικές συνεδρίεςγιόγκα, πικ νικ σε πάρκα ή επιδείξεις μόδας με ρούχα που έχουν γίνει από ανακυκλωμένα υφάσματα, όπως σχεδιάζεται να γίνει στην Αυστραλία, ή δείπνα υπό το φως των κεριώνστη Γαλλία ή στη Φινλανδία.
Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση διοργανώνει εξάλλου διεθνή διαγωνισμό, τον Earth Hour City Challenge, που αποσκοπεί στην ανταμοιβή των πόλεων που λαμβάνουν τα πιο τολμηρά μέτρα στη μάχη κατά της Κλιματικής Αλλαγής.
Από το 2007 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, η εκστρατεία η «Ώρα της Γης» λαμβάνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.