Καθαρά Χέρια στο Σχολείο


Με την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων σαπουνιών, την υγιεινή των χεριών, του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη μίας κοινωνίας που θα τις ενστερνίζεται στο μέλλον, συνεχίσαμε δυναμικά την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Ανακυκλώνουμε Όλοι Μαζί» & «Πλένουμε τα Χέρια Μαζί» στον Νομό Φλώρινας.

Μαθητές του  7ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας, του Νηπιαγωγείου Τ.Κ. Παπαγιάννη του Δ. Φλώρινας, του Νηπιαγωγείου Τ.Κ. Φλάμπουρου του Δ. Φλώρινας καθώς και του 1ου Νηπιαγωγείου Αμυνταίου  μαθαίνουν για την ανακύκλωση σαπουνιών & την έννοια του πλυσίματος των χεριών.

Το 7ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας, το  Νηπιαγωγείο Τ.Κ. Παπαγιάννη του Δ. Φλώρινας, το  Νηπιαγωγείο Τ.Κ. Φλάμπουρου του Δ. Φλώρινας  καθώς και το 1ο Νηπιαγωγείο Αμυνταίου επισκέφθηκαν, εκπρόσωποι της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ προκειμένου να διαδώσουν στους μαθητές το μήνυμα της ‎ανακύκλωσης και της υγιεινής των χεριών. Αφορμή για την επίσκεψη αυτή η συμμετοχή των σχολείων στα εκπαιδευτικά προγράμματα " Ανακυκλώνουμε Όλοι Μαζί " & " Πλένουμε τα Χέρια Μαζί " του οργανισμού Καθαρά Χέρια.


Μετά τη σύντομη εισήγησή των εκπροσώπων του οργανισμού, οι μαθητές έπιασαν αμέσως δουλειά ώστε να μάθουν στην πράξη πώς να πλένουν τα χέρια τους σωστά και απλά με σαπούνι, ώστε να αποτρέψουν οποιαδήποτε μετάδοση μικροβίων στο σχολείο & συγχρόνως να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση των φυσικών πόρων.

Η ανακύκλωση πολλαπλασιάζεται, ήταν το μήνυμα που θέλησαν να μοιραστούν τα παιδιά μέσα από τις δράσεις και την προσφορά τους εκείνη τη μέρα και τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ!


Οποιοσδήποτε πολίτης θα ήθελε να λάβει μέρος στο πρόγραμμα ανακύκλωσης σαπουνιών και παραγωγής νέων, είτε με τη δωρεά χρησιμοποιημένων σαπουνιών είτε με συμμετοχή του στην παραγωγική διαδικασία, μπορεί να επικοινωνήσει με την κοινωφελούς χαρακτήρα οργάνωση «Καθαρά χέρια» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (γραπτό μήνυμα στο info@cleanhands.gr). Ακόμα, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της οργάνωσης (www.cleanhands.gr).

Ευελπιστούμε από το επόμενο διδακτικό έτος, η πρακτική του πλυσίματος των χεριών & η ανακύκλωση να αποτελέσει μια ακόμα τακτικά επαναλαμβανόμενη συνεταιριστική - σχολική μας δράση, κυρίως για την καλλιέργεια των πρακτικών δεξιοτήτων των μαθητών μας.


Η αστική μη κερδοσκοπκή εταιρεία «Καθαρά Χέρια - Clean Hands» (www.cleanhands.gr, facebook.com/Cleanhands.gr) ιδρύθηκε με σκοπό να συλλέγει με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο τα χρησιμοποιημένα σαπούνια από τα ξενοδοχεία και στη συνέχεια με αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο να τα ανακυκλώνει και να τα προσφέρει δωρεάν σε κοινωνικούς φορείς καθώς και σε σχολεία. 

Ταυτόχρονα, εκτός από την ανθρωπιστική συμβολή της στη βελτίωση της υγείας και υγιεινής, η δραστηριότητα της Α.ΜΚ.Ε «Καθαρά Χέρια – Clean Hands» είναι μια σοβαρότατη ενέργεια περιβαλλοντικής προστασίας, διότι μειώνει τον όγκο των αστικών απορριμμάτων και αξιοποιεί 100% ανακυκλώσιμα υλικά όπως τα σαπούνια, τα οποία διαφορετικά θα κατέληγαν στις χωματερές και θα επηρέαζαν μακροχρόνια το υπέδαφος και την δημόσια υγεία.

Βοηθώντας τους ανθρώπους να απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή μέσα από ποικίλες δράσεις προωθεί την πρόληψη, την εκπαίδευση, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και γενικότερα τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, των φυσικών πόρων, του νερού και της ενέργειας καθώς και τη βιώσιμη ανάπτυξη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Το Δ.Σ και τα μέλη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας καθαρά χέρια , ευχαριστούν Θερμά τους εκπαιδευτικούς, το Ίδρυμα Μποδοσάκη τόσο για την ευγενική χορηγία του έντυπου εκπαιδευτικού υλικού όσο και για την άμεση ανταπόκριση του για την υλοποίηση του σκοπού μας.