Να ανακυκλώσω; Μα γιατί να ανακυκλώσω; Προστατεύει άραγε όσο λένε το περιβάλλον και την υγεία μας; Βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας;
Ερωτήματα λογικά και άκρως κατανοητά. Aς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ανακύκλωση είναι η διαδικασία δημιουργίας νέων προϊόντων από ένα προϊόν που έχει εξυπηρετήσει τον αρχικό σκοπό του.
diadikasia anakiklosis

Παραδείγματος χάριν, εάν ανακυκλώσουμε πλαστικά μπουκάλια μπορούμε να κατασκευάσουμε νέα πλαστικά μπουκάλια, ή να δημιουργήσουμε την εσωτερική επένδυση ενός μπουφάν.
plastika mpoukalia & mpoufan

Η Ανακύκλωση στις μέρες μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντος μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα, υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και κάθε πολίτη που σέβεται και εκτιμά τον εαυτό του. Κάθε κοινωνίας και κάθε πολίτη που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.


ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;


  • Ενημερώσου! Γίνε και συ Μέλος της ΑΜΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ Τα Μέλη μας λαμβάνουν  υλικό για τις δραστηριότητες της. Η συνδρομή είναι μόνο 25 ευρώ το χρόνο (15€ για μαθητές) .
  • Διοργάνωσε μια Εκδήλωση για την ΑΜΚΕ! Είστε φορέας ή σωματείο, σχολείο κλπ και θέλετε να διοργανώσετε μια εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για το έργο μας; Στείλτε μας ένα emailμε τα στοιχεία σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο: info@cleanhands.gr  προς το Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης.
  • Κάνε μια Δωρεά στην ΑΜΚΕ! Με οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο ποσό μπορείτε άμεσα να στηρίξετε τα προγράμματα που κάνει σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα στη σελίδα Δωρεών προς την ΑΜΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ
  • Πάρε μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΜΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ! Είστε εκπαιδευτικός; Συμμετέχετε στα επιτυχημένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ΑΜΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ.
    Ενημερωθείτε και μιλήστε στους μαθητές σας για το έργο της.
  • Γράψε για την ΑΜΚΕ! Είστε δημοσιογράφος; Εργάζεστε σε κάποια τοπική εφημερίδα ή άλλο έντυπο μέσο; Μπορείτε γράψετε ένα άρθρο για να αναδείξετε το έργο της.  Παρακολουθήστε τις τελευταίες εξελίξεις από την  ιστοσελίδα της με αναφορές και πλούσιο υλικό από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
  • Πάρε ενεργά μέρος στις εκστρατείες της ΑΜΚΕ! Είστε ιδιοκτήτης ή διευθυντής προγράμματος στο Ραδιόφωνο ή την Τηλεόραση; Στείλτε μας τα στοιχεία σας ώστε να σας στέλνουμε τα ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά μας μηνύματα.
  • Δημιούργησε μια ομάδα υποστήριξης! Είσαι νέος ή νέα; Μπορείς να διοργανώσεις μαζί με άλλους συμμαθητές-συμφοιτητές στον εκπαιδευτικό σου χώρο μια ομάδα υποστήριξης-ενημέρωσης για την δωρεάν πρόσβαση των παιδιών σε σαπούνι καθώς και τα οφέλει που έχει το περιβάλλον απο την ανακύκλωση. Μην μένεις απαθής και αδρανής, η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σου είναι θεμελιώδους σημασίας.


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ!


Συμπληρώστε αν επιθυμείτε την παρακάτω αίτηση συμμετοχής στις ομάδες εθελοντών της ΑΜΚΕ.
Αν υπάρξει ευκαιρία αξιοποίησης της προσφοράς θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας.